Bartjes Thaise courgettesoep met eigen gemaakte groene curry pasta

De groene curry voor de mix tot pasta. (Deze curry is gemaakt zonder het gebruik van zout)

Benodigdheden voor 6 à 8 personen:

Voor de groene currypasta:

4 rode pepertjes schoongemaakt en fijn gesneden

1 kleine ui in blokjes gesneden

4 lente-uitjes in ringetjes gesneden

3 teentjes knoflook fijn geplet

1 bosje koriander (stelen en blaadjes apart houden)

1 theel. Ketoembar

1 theel. Djinten

½ theel. Trassi

1 theel. Laos

1 theel. Sereh

Rasp van 1 limoen+sap

1 duimstukje gember, geschild en fijn geraspt

3 eetl. Sojasaus (zoutarm)

1 eetl vissaus

(Zout) armbouillonpoeder naar smaak

(Mensen die graag wel zout gebruiken kunnen 2 theelepels zout tovoegen)

Bereidingswijze groene curry:

Snij alle groenten zoals vermeld en doe in een hoog mixbakje, of keukenmachine. Voeg alle kruiden en sauzen toe, van de koriander alleen de stelen met enkele blaadjes de rest van de blaadjes apart houden. Mix alles mooi glad met de staafmixer of in de keukenmachine. Ik heb 5 eetl gebruikt voor in de soep, en 2 eetl voor in de soepballetjes. De rest heb ik in een ijskontjes vorm gedaan en ingevroren.

Voor de soepballetjes

De soepballetjes

300 gram kippengehakt ongekruid

2 eetlepels groene currypasta

paneermeel

Bereidingswijze:

Doe het kippengehakt in een schaal en vermeng met de groene currypasta. (ik gebruikte 2 eetlepels) voeg zoveel paneermeel toe als nodig is. Meng goed en laat alles daarna een half uurtje rusten in de koelkast. Haal uit de koelkast en draai er mooie niet te grote soepballetjes van. Doe ze volgens het recept bij de soep en laat ze even meegaren.

Benodigdheden Thais Courgettesoep:

en van zo’n grote joekel kun je een lekkere pan soep maken,

Ca: 1600 gr courgettes in blokjes gesneden een handje vol zeer fijn snijden en apart houden

5 grote tenen knoflook fijn gehakt

2 uien in blokjes

2 rode uien ook in blokjes

5 eetl groene currypasta

1 liter kippenbouillon (van 3 blokjes) (zoutarm).

1 blik kokosmelk (400 ml)

De blaadjes van het bosje koriander

Scheutje (zonnebloem) olie

(zout) armbouillonpoeder

(versgemalen peper)

Bereidingswijze:

Snij alle groenten zoals aangegeven en zet apart.

Doe een scheutje (zonnebloem) olie in een ruime soeppan. (dit werkt veel gemakkelijker) voeg de beide soorten ui blokjes toe en bak deze mooi glazig, voeg vast wat (zout) armbouillonpoeder toe en wat versgemalen peper. Als de ui mooi glazig is voeg dan de knoflook toe. Voeg nu naar smaak (ik gebruikte 5 eetl) de groene curry pasta toe. Bak even mee tot het gaat geuren (heerlijk) voeg dan gedeeltelijk de courgetteblokjes toe, (hou de fijn gesneden blokjes nog apart) onder goed roeren zodat alles goed ver-deeld wordt. Laat alles een 10 tal minuten sudderen. Voeg daarna de kippen-bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat nog een 10 tal minuutjes sudderen op een laag pitje. Mix de soep zorgvuldig mooi glad en breng weer aan de kook. Voeg nu  Draai het vuur laag en voeg de kokosmelk toe, roer goed door en voeg dan de soepballetjes toe. Breng de soep eventueel nog op smaak met wat (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper. Strooi er de korianderblaadjes in en de fijngesneden courgetteblokjes,

Bron:Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s