Bartjes Sla-kip-vlinder

kip vlinder
Een lekkere variant op de slavink. De gehaktvulling bestaat uit gehakt van kippen-dijen vlees en is omwikkeld met dunne plakjes vers ontbijtspek. De vlinder is daarna licht plat gedrukt waardoor de bereiding wat sneller verloopt. Kippengehakt is verkrijgbaar bij de poulier b.v. in boxtel op de markt.

Benodigdheden voor 4 personen:

Voor de Kip-sla-vinken                                        

250 gr. kippengehakt

Kipkruiden (zoutarm)

1 ui

1 teentje knoflook geplet

2 ons ontbijtspek (mager)

Ca: 3 eetlepels Paneermeel

Voor de jus

100 ml kippenbouillon
10 g ui, fijn
flinke mespunt tomatenpuree,
gemalen laurierbladpoeder
klein beetje bloem

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Meng het gehakt met de kruiden, de gesnipperde ui en de geplette knoflook. Breng op de juiste verhouding met het paneermeel. Maak er 4 bolletjes van en plet deze wat platter. Wikkel het spek eromheen en bak ze even lekker aan weerzijde mooi bruin, Schep ze uit de pan en leg ze voor 20 minuten in een ingevette ovenschaal in de oven.

De Jus: Bereidingswijze

Bartjes verse Jus.jpg

Doe ui bij braad of bakvet en als het glazig word, voeg je de bloem erbij en bak even aan tot gaar. 2. Voeg nu tomatenpuree erbij en laat het voor zo een minuut aanfruiten om te ontzuren. 3. Versterk smaak met laurierblad, zout en peper en doe bouillon erbij. 4. Maak aanbaksels in pan los met houten lepel en maak met garde een egale massa ervan. 5. Laat even koken tot een gebonden jus ontstaat. 6. Zeef de jus en serveer apart.

Tip voor de saus:

Kan ook met een eetlepel tomatenketchup en gedroogde selderijblaadjes

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s