Bartjes Mosterdsoep.

bartjes mosterdsoep

 Een heerlijk soepje met een geweldige smaakbelevenis. Bij ons een van de favoriete die regelmatig op tafel staat.

Benodigdheden voor 4 personen:

70 gr roomboter

50 gr gehakte lente ui

40 gr bloem

¼ l room

2-3 eetl Franse mosterd

¾ liter Kippenbouillon

(zout) armbouillonpoeder

peper

125 gr spekblokjes

2 eetl pijnboompitten

 

Bereidingswijze:

70 gram roomboter smelten. 50 gram lente-ui erin fruiten.

40 gram bloem erdoor roeren en zachtjes laten garen. ¼ liter room gladroeren met naar smaak 2 à 3 eetlepels Franse mosterd, dit mengsel door de roux roeren. Nu ¾ liter kippenbouillon erdoor roeren

Soep zachtjes laten garen en ondertussen de spekblokjes uitbakken. Uit de pan even uitlaten lekken op keukenpapier en aan de soep toevoegen. Daarna de pijnboompitjes bruin kleuren en vlak voor het serveren over de soep strooien. Breng eventueel nog op smaak met (zout) armbouillonpoeder en peper.

Tip van Bartje:

Gebruik eventueel een lepel Franse mosterd minder en voeg een lepel boerengraammosterd toe..

(bron:bartjesreceptenblogwordspot.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s