Bartjes Gele Courgettesoep met tomaat.

Nog voor de soep gemixt gaat worden

Benodigdheden voor 6 à 8 personen:

Ca:1500 gr Gele courgette in blokjes

Een scheutje (zonnebloem) olie

1 klein blikje tomatenpuree

2 blikken tomatenblokjes

1 liter runderbouillon (blokjes)

2 uien fijn gesnipperd

3 teentjes knoflook fijn gesnipperd

(Zout) armbouillonpoeder

Vers gemalen peper

1x recept Bartjes soepballetjes

Voor de garnering:

Wat zeer klein gesneden courgetteblokjes

1 eetl (Chinese) bieslook

2 eetl Basilicum blaadjes

Bereidingswijze:

Bereid de groenten zoals beschreven staat en zet alles klaar. Doe een scheutje (zonnebloem) olie in een ruime soeppan, (Dit werkt veel makkelijker) (hoe een paar blokjes achter als garnering. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de uien met de knoflook aan. Voeg als de uien mooi glazig zijn de tomatenpuree toe. Bak deze even mee en voeg dan de tomatenblokjes, de courgetteblokjes, en de runderbouillon toe. Breng op smaak met (Zout) armbouillonpoeder en vers gemalen peper. Laat de soep nu circa 15 minuten pruttelen. Daarna de soep goed mixen. Voeg de soepballetjes toe. Werk de soep af met de garnering. Voeg eventueel nog een scheutje room. (voor de sier)

Je kan de soep natuurlijk ook maken van groene courgettes

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s