Bartjes Courgettesoep van het platteland

De reeds gegaarde courgetteblokjes nog voor de mix

Benodigdheden voor 6 à 8 personen:

Ca: 1600 gr courgettes in blokjes (groene)

Scheutje (zonnebloem) olie

2 uien gesnipperd

3 teentjes knoflook fijn gesnipperd

1 groene paprika in blokjes gesneden

1½ Liter kippenbouillon (3 blokjes)

1 eetl mosterd

1 gladde eetl kerrie (madras) poeder

1 theel gerookte paprika sweet

1 theel gewone milde paprika poeder

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

1x recept Bartjes soepballetjes

Voor de garnering:

Basilicum blaadjes

2 lente-uitjes in ringetjes

(chinese) bieslook

(gele) courgetteblokjes.

Bereidingswijze:

Snij alle groenten zoals aangegeven staat en zet ze apart klaar. Doe een scheutje olie in een grote soeppan (dat werkt veel makkelijker) en fruit de uitjes even aan tot ze mooi glazig zijn. Voeg dan de knoflook toe en bak deze even mee. Voeg de mosterd, kerrie, de paprikapoeders, (zout) arm-bouillonpoeder en wat verse peter toe. Daarna de paprikablokjes toe-voegen en even meebakken en als laatste de courgetteblokjes toevoegen in ge-deelte. Telkens goed doorroeren en dan weer bijvoegen. Laat 5 minuten bakken en voeg dan de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten op een laag vuurtje pruttelen. Mix de soep en kruid eventueel nog naar smaak bij. Voeg de soepballetjes toe. Laat even garen in de soep. Voeg als laatste de ingrediënten voor de garnering toe en serveer de soep in mooie soepkommen.

Lekker met een geroosterd broodje met Bartjes Kruidenboter. (de soep kan ook gemaakt worden van gele courgettes)

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s