Bartjes Boerenkipfilet met spek, ovenaardappeltjes en wokgroente

Bartjes boerenkipfilet

 

Benodigdheden voor 2 personen:

6 aardappels middelgroot

Rozemarijn, tijm en oregano

Paar ongepelde teentjes knoflook

2 boerenkipfilets met spek (aldi)

300 gr. wokgroenten naar keuze

½ theel. sambal badjak

Provencaalse kruiden

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden C.

Schil de aardappels en snij ze in partjes, doe ze in een kom en giet er een scheutje olie over, bestrooi met de kruiden. Meng alles goed door elkaar. Bekleed een ovenrooster met bakpapier en stort daar de aardappels op, verdeel over het bakpapier en giet er de olie die nog in de kom zit er overheen. Schik de teentjes knoflook ertussen in. Plaats in het midden van de oven voor een half uur. Zet dan de oven terug op 200 graden C en keer de aardappels eventueel een keer om, plaats terug in de oven voor ca: nog een half uur (hou het mee in de gaten ligt er een beetje aan hoe groot de aardappelpartjes zijn.) Bak met nog een kwartier te gaan voor de aardappels de boerenkipfilets mooi bruin en gaar en wok de groenten, op smaak gebracht met de sambal en provencaalse kruiden, mooi knapperig en gaar. Serveer de boerenkipfilet met de aardappels en de wokgroenten met eventueel een toef curryketjap op mayonaise.

Tip: (Mochten de aardappels al eerder gaar en mooi bruin zijn draai dan de oven terug naar 90 graden zodat ze warm blijven)

(bron:Bartjesreceptenwordblog.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s