Bartjes Aziatische Mango salade.

– Mango in het zoetzuur

Bartjes Mangosalade 2

Mijn versie van de Aziatische Mango salade, extra lekker door de toevoeging van de rode aalbesjes, de vrolijke sesamzaadjes en de altijd lekkere Chinese bieslook, getrokken in azijn-suikerwater met een pijpje kaneel zorgt voor een heerlijk frisse smaak kortom een echte aanrader.

Benodigdheden voor 4 personen: 

50 gr rode aalbesjes

2 rijpe mango’s

(Chinese) bieslook fijn gesnipperd

3 eetl. Kristalsuiker

(zwarte) sesamzaadjes

1 rood pepertje

1 theel. (zout) armbouillonpoeder

3 dl. water

1 kaneel stokje

1/2 dl. kruidenazijn 

Bereidingswijze:

Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees los van de pit (het middenstuk dat is keihard), snijd het vruchtvlees in mooie reepjes. Was de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en zaadlijsten (dat erg gemakkelijk met een heel klein lepeltje) snijd het Spaanse pepertje zo fijn mogelijk. Vermeng de mango en het pepertje in een schaal.

Breng het water met de azijn, de suiker, het (zout) armbouillonpoeder en het kaneelstokje aan de kook en laat het 15 min. zachtjes trekken. Giet de vloeistof over de mango in de schaal en laat het gerecht enkele uren intrekken. Laat afkoelen in de koelkast, voeg voor het opdienen de rode besjes toe en roer goed door, bestrooi met de bieslook en als laatste met de zwarte sesamzaadjes.

 

 

(bron:naar idee van tanteLenny maar lekker aangepast naar eigen idee)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s