Bartjes spitskoolsalade:

Bartjes spitskoolsalade

Heerlijk frisse salade voor bij de barbecue of gourmet, of gewoon met warm weer en een lekker stukje vis of vlees.

Benodigdheden voor 4 personen:

1 kleine spitskool

3 wortels

1 rode ui

1 friszure appel

Peterselie/bieslook

2 à 3 eetl.mayonaise

Een beetje citroensap

peper / (zout) armbouillonpoeder

Provencaalse-saladekruiden of Italiaanse kruiden  

Bereidingswijze:

Schil de wortels, was de witte kool en snij alles zeer fijn.

Snij de rode ui zeer fijn en snipper de blaadjes van de peterselie en of bieslook. Schil de appel verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine blokjes.

Schep de mayonaise in een schaaltje en roer er een beetje citroensap door.

Neem een grote slakom en meng alle ingrediënten tot een smeuïge sla.

Kruid bij naar smaak met peper en (zout) arm bouillonpoeder

 

Tip van Bartje:

Neem 1 eet. Mayonaise en 1 à 2 eetl. Griekse yoghurt.

Kan ook met witte kool of gemengd, witte en rode kool.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s