Bartjes Indisch Leverlapke

 

img_8785

Benodigdheden voor 1 persoon:

Boter

2 grote uien in ringentjes gesneden

2 teentjes knoflook gepelt

1 theel. Sambal

1 leverlapke

Laos

Ketoembar

Djahe

Scheutje ketjap manis

1 eetl. Gembersiroop

Peper / zoutarm bouillonpoeder (of zout)

½ komkommer in elleboogjes (zaadlijsten verwijderd)

Bloem (eventueel)

Bereidingswijze:

Doe ruim boter in een pan (met deksel) laat wat bruin worden en voeg de ui-ringen toe. Bak even stevig aan, voeg de knoflook en de sambal toe en zet dan het vuur laag doe de deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes sudderen, af en toe een keertje doorroeren. Haal uit de pan en zet even in een schaaltje, (je kan dit eventueel ook al voorbereiden)

Spoel ondertussen het leverlapke schoon en dep goed droog. Kruid het leverlapke met wat laos, ketoembar, djahe, peper, zoutarm bouillonpoeder (of zout) haal eventueel ook even door wat bloem voor een wat krokanter korstje,

Bak het leverlapke mooi bruin in wat boter en voeg daarna het uienmengsel weer toe. Voeg een scheutje ketjap manis toe samen met de gembersiroop. Laat 10 minuten sudderen voor mooi rose, en 15 minuten voor doorgebakken (hangt natuurlijk ook een beetje af van de grootte en dikte van de lapkes.)

Voeg na 5 minuten de halve maantjes komkommer toe en laat meegaren in de saus. Lekker met brood en extra schijfjes komkommer en tomaatjes of met rijst.

(Bron: https://bartjesreceptenblog.wordpress.com/)

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s