Bartjes Basis tomatensoep van (tros) tomaatjes

IMG_1936
De soep voor het mixen

Benodigdheden voor 2 liter soep:

Voor de soep

1 kilo (tros)tomaatjes (van die kleintjes) doormidden gesneden

3 eetl. olie

1 eetl. chili olie

2 kleine blikjes tomatenpuree

2 liter water

4 kippenbouillonblokjes (met weinig zout) en 1 kruidenbuiltje kip

2 grote uien in stukken

2 grote tenen knoflook geplet.

Voor de smaaktoevoeging en afwerking:

Vers gemalen peper / Worcestersaus / Verse oregano blaadjes / Verse peterselie / Verse bieslook / Verse basilicumblaadjes / Verse dragonblaadjes /(of een keuze hieruit) 1 lente-uitje in dunne ringetjes

Bouquet garni

2 takjes lavas

2 laurierblaadjes

6 stengels peterselie (platte)

6 stengels verse oregano

Bereidingswijze

Plaats een flinke soeppan op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Voeg ook meteen de chiliolie toe (dit zorgt voor wat meer pit in de soep maar het hoeft natuurlijk niet) en daarna de ui stukken. Bak ze even rustig aan maar zorg dat ze niet gaan kleuren. Voeg de bouillonblokken toe, samen met de tomatenpuree, roer weer alles even goed door en bak even de tomatenpuree goed mee.

Voeg daarna de tomaatjes toe samen met de geplette knoflook en bak nu ook weer het geheel even goed door en roer regelmatig door de pan met een grote lepel. Voeg eventueel al wat peper en worcestersaus toe (en mocht je gedroogde kruiden gebruiken kun je die nu ook al toevoegen.)

Voeg nu 2 liter water toe en roer alles goed door. Breng aan de kook en zet daarna het vuur laag en laat ongeveer een half uurtje door sudderen. Verwijder het Bouquet garni. Mix daarna de soep en leg een zeef in een andere soeppan en zeef de soep. Breng opnieuw aan de kook en voeg nu de verse kruiden toe of maak daaruit een keuze. Breng de tomatensoep eventueel nog op smaak met wat peper en worcestersaus. Deze basis-Tomatensoep laat zich prima invriezen, dus je kan gerust een lekkere voorraad maken. Voor verdere tomatensoepreceptjes zie rubriek soepen, of zoek in de zoekbalk op tomatensoep

Tip van Bartje

Vervang de trostomaatjes eventueel door gewone grotere tomaten, snij deze dan in niet te grote stukken.

Voor de vulling b.v: natuurlijk klassiek met vermicelli, soepballetjes en wat peterselie, voeg eventueel soepgroente toe voor een tomatengroentesoep, en grove soepgroenten voor de boerentomatensoep. Maak een keuze uit de verse kruiden of gebruik gedroogde.

Bron:Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s