Bartjes Pittige Uien-tomatensoep

Bartjes pittige uien tomatensoep Heerlijke kom tomatensoep met flink veel pittige uien en spekblokjes, das smullen geblazen.

Benodigdheden voor 8 personen:

1 x bartjes Basis tomatensoep (2 liter)

10 à 12 grote uien (ligt een beetje aan de grote)

300 gr spekreepjes

Fijngesnipperde verse tuinkruiden, zoals Lavas, selderij, peterselie of (Chinese) bieslook

4 theel. Sambal (of meer als je een diehard bent)

1 broodje per persoon.

Plakjes kaas. 

Bereidingswijze:

Pel de uien en snij ze in mooie ringen. Doe wat olie/boter in een hapjespan en bak de uien even stevig aan.

(doe het eventueel in 2 gedeelte als de pan te klein is, doe dan eerst 6 uien met 2 theel. Sampbal en wat (zout) armbuillonpoeder, schep op een bord en bak dan de andere helft op dezelfde wijzen, voeg daarna bij elkaar)

Als ze wat beginnen te kleuren zet dan het vuur laag. Voeg de sambal toe, (meer of minder is gewoon hoe pittig je het zelf wil hebben, bedenk wel je kan er altijd nog bij doen uithalen niet)

Doe de deksel erop en laat circa 20 minuten sudderen, onder af en toe doorroeren. Bak ondertussen de spekjes uit en mooi van kleur. Laat uitlekken op wat keukenpapier. Verwarm de basis tomatensoep, voeg als deze kookt de uien toe en breng alles weer aan de kook, laat nog even pruttelen en voeg dan de spekjes toe. Bestrooi met een van de gesnipperde verse tuinkruiden en serveer met een broodje gesmolten kaas.

Voor de broodjes kaas:

Verwarm de grill van de oven voor, snij de broodjes horizontaal doormidden en leg ze met de snijhelften naar boven onder de grill, grill ze mooi krokant, haal uit de gril en leg er de kaas op. Plaats terug onder de grill en laat de kaas mooi smelten. Serveer bij de soep.

 

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s