Bartjes TomatenSnert.

IMG_3627

Omdat ik geen echte snert lust maar wel het lekkere vlees wat er altijd ingaat, zelf maar eens flink geëxperimenteerd, met als resultaat een verrukkelijke TomatenSnert.

Benodigdheden voor 2 liter soep: 

Voor de soep

1 kilo trostomaatjes (van die kleintjes) doormidden gesneden

3 eetl. olie

1 eetl. chili olie

2 kleine blikjes tomatenpuree

2 liter water

4 rundvleesbouillonblokjes (met weinig zout) en 1 kruidenbuiltje runds

2 grote uien in stukken

2 grote tenen knoflook geplet.

Voor de smaaktoevoeging en afwerking:

Vers gemalen peper / Worcestersaus / Verse oregano blaadjes / Verse peterselie / Verse bieslook /Verse basilicumblaadjes / Verse dragonblaadjes /(of een keuze hieruit)

1 lente-uitje in dunne ringetjes 

Bouquet garni 

2 takjes lavas

2 laurierblaadjes

6 stengels peterselie (platte)

6 stengels verse oregano

 IMG_3608

Voor de Snert. 

1 halve of hele spare rib

1 stuk dikke rib

1 hema rookworst

1 varkenshiel

1 hamschijf met bot en zwoerd.

1 zak boerensoepgroenten

1 zak soepgroenten voor erwtensoep

Vermicelli 

Bereidingswijze  

Plaats een flinke soeppan op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Voeg ook meteen de chiliolie toe (dit zorgt voor wat meer pit in de soep maar het hoeft natuurlijk niet) en daarna de ui stukken. Bak ze even rustig aan maar zorg dat ze niet gaan kleuren. Voeg de bouillonblokken toe, samen met de tomatenpuree, roer weer alles even goed door en bak even de tomatenpuree goed mee. Voeg daarna de tomaatjes toe samen met de geplette knoflook en bak nu ook weer het geheel even goed door en roer regelmatig door de pan met een grote lepel. Voeg eventueel al wat peper en worcestersaus toe de kruiden kun je nu ook toevoegen, bind ze eventueel op.

Verwarm de oven voor op 160 graden C.

Voeg nu 2 liter water toe en roer alles goed door. Voeg al het vlees toe aan de soep en breng deze aan de kook en zet daarna het vuur uit. Plaats de pan onder in de oven voor ongeveer 2½ uur. Haal de pan uit de oven en vis de tuinkruiden er tussen uit en haal ook het vlees eruit. Verwijder zorgvuldig alle botjes en mix de soep glad. Zeef de soep en maak de pan even schoon. Zet de pan daarna weer op het vuur, voeg wat olie toe en doe er nu de boerensoepgroenten en de erwtensoepgroenten in. Bak deze even aan en voeg dan de gemixte tomatenbouillon toe. Voeg nu ook wat vermicelli toe. Laat ongeveer 15 minuten sudderen. Haal ondertussen het vlees van het bot en maak het wat kleiner, snij de rookworst in ringetjes. Voeg nu de verse kruiden toe of maak daaruit een keuze, en voeg het vlees toe. Breng de tomatensnert eventueel nog op smaak met wat peper en worcestersaus.  Lekker met boerenbrood royaal belegd met spek

 

Bron:Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s