Bartjes Krokant gebakken Snoekbaars uit de oven.

ff8

Heerlijk krokant gebakken snoekbaars uit de oven. Fijn als er in je kennissenkring iemand zit die graag gaat vissen, en helemaal fijn als ie dan ook nog af en toe zo’n lekkere snoekbaars brengt.

Benodigdheden voor 4 personen:

2 kleine snoekbaarzen of 1 grote.

1 grote of 2 kleine uien in ringen gesneden

Boter/olie

Bartjes kruidenboter

Peper en zout, of zoutarm kruidenbouillonpoeder

Bereidingswijze:

Maak de snoekbaars goed schoon en verwijder de ingewanden en eventueel ook de kop. Schub ze goed en secuur. (of laat dit alles de visboer doen) Spoel de snoekbaars schoon en dep ze goed droog, kruid ze aan de binnenkant met peper, zout en/of met het zoutarm bouillonpoeder. Smelt de boter/olie in de (vis)pan en bak de uien even mooi glazig, haal uit de pan, voeg eventueel nog wat boter/olie toe en doe nu de snoekbaars in de pan, bak deze snel mooi bruin aan, bestrooi de vis nog een keer met peper, zout en/of het bouillonpoeder maar nu aan de buitenkant en draai de vis voorzichtig om, bak nu ook de ander kant nog mooi bruin en breng ook deze kant nog even op smaak. Leg de glazig gebakken uienringen in een ovenschaal en leg daar de vis(sen) boven op, schep wat van de boter over de vissen. Leg er ook een paar plakjes (Bartjes) kruidenboter bovenop. Gaar ze verder in de oven ca:9 minuten op 200 graden C.  Serveer de snoekbaars met daarboven op een klontje kruidenboter. Lekker met gebakken aardappeltjes en groente naar keuze.

Oventijd is een beetje afhankelijk van de dikte van de vis. 2 kleintjes hoeven natuurlijk niet zo lang als een grote die eventueel wat langer moet.

 

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s