Bartjes Panharing

Bartjes panharing Als de graadjes goed verwijderd zijn blijft een heerlijk stukje vis over.

Benodigdheden voor 4 personen:

4 bak of panharingen (visboer) / sap van 1 citroen / 1 rode paprika / 1 ui / 1 bakje champignons / 3 grote tomaten / 50 gr. boter / (zout) armbouillonpoeder / wat tijm en rozemarijn / versgemalen peper / 1 klein bekertje zure room / 2 eetl. bloem.

Bereidingswijze

Maak de haringen van binnen zorgvuldig schoon (of laat dat de visboer doen) en daarna van binnen en van buiten met citroensap besprenkelen. De paprika en ui schoonmaken en in blokjes snijden, de schoongemaakte champignons in kwarten snijden. De tomaten ontvellen pitjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. Van de boter 20 gr smelten en de groenten hierin even fruiten. Kruiden met (zout) armbouillonpoeder, peper, paprikapoeder, rozemarijn en tijm. De pan sluiten en de groenten 10 min laten stoven. De zure room wat loskloppen en erdoor roeren, dan niet meer laten koken. Gedurende de tijd de haringen door de bloem wentelen.
De rest van de boter verhitten en hierin de haringen aan iedere kant 4 min bakken. Op een verwarmde schaal schikken en de groente erover of ernaast verdelen.
Lekker met aardappel-lenteui-puree bij.

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s