Bartjes ketjap kibbelingen met Bartjes gebakken rijst

Bartjes ketjap kibbelingen met gebakkenrijst

Heerlijk bordje eten, heb altijd een bakkie Bartjes gebakken rijst op voorraad in de diepvries das gewoon lekker makkelijk. In dit geval was het even kibbelingen halen bij de visboer en hup in de heerlijke saus, de gebakken rijst even opbakken en klaar was Bartje…Smullen maar…

Benodigdheden voor 2 personen: 

1 à 2 portie’s kibbelingen (ligt eraan hoeveel honger je hebt)

1 x recept Bartjes gebakken rijst. (vervang de paprika in het peultjes seizoen is door verse peultjes) (uit eigen tuin)

Wat schijfjes komkommer en wat trostomaatjes

Fijn gesneden (chinese) bieslook.

Wat gedroogde ui vlokken en/of zwarte sesamzaadjes. 

Bereidingswijze:

Warm een portie Bartjes gebakken rijst op of maak deze vers. 

Voor de saus:

Doe een scheutje (ca: 2 eetl.) ketjap manis in een ruim pannetje. Voeg een scheut curry ketchup (ook ca: 2 eetl.) toe. Voeg 1 eetl. Azijn toe en ½ theel. Sambal badjak. (of meer als je van pittig houdt) roer alles goed door elkaar en voeg de kibbelingen toe. (Als je 2 portie’s neemt kun je de hoeveelheden van de saus verdubbelen.)

Laat de kibbelingen warm worden in de saus en kook de saus helemaal in. Zorg dat alle kibbelingen zijn bedekt met een ketjap laagje. Bestrooi met (zwarte) sesamzaadjes en serveer met de gebakken rijst. Serveer er wat komkommer en tomaatjes bij, en bestrooi met de bieslook en uitjes.

 

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s