Bartjes Rode wijn saus

bartjes rode wijn saus

Een heerlijk sausje hoort natuurlijk bij een goei stukske vlees. Ik ben daar een groot liefhebber van, lekker veel saus, er staan er al verschillende in de rubriek sauzen, maar deze heerlijke rode wijn saus ontbreekt nog, dus vandaar vandaag deze aanvulling.


Ingrediënten voor 4 personen:

1 zeer fijn gesnipperde uitje

1/2 fles rode wijn
1/2 l bruine fond (vb kalfsfond)
3 takjes tijm
40gr boter

40 gr bloem
een klontje boter
peper en zout

Bereidingswijze:

Kook de wijn samen met de sjalot en de tijm tot de helft in.
Voeg er de fond bij, laat nog eventjes inkoken

Smelt ondertussen in een sauspan de boter zonder dat deze gaat kleuren en voeg de bloem toe. Roer goed door en laat deze roux enkele minuten garen op laag vuur. Verwijder de takjes tijm uit de rodewijnfond en voeg de rodewijn-fond scheutje voor scheutje toe bij de roux, roer goed door tot de saus mooi gebonden is. Breng de rode- wijnsaus op smaak met versgemalen peper en wat (zout) armbouillonpoeder. Wil je de saus mooi laten glanzen voeg dan op het laatst nog een klontje boter toe, wat je er goed doorroert.

Tip van Bartje:

Voeg eventueel nog wat gebakken champignons toe.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s