Bartjes Sambal goreng telor met tomaat en boterboontjes

Lekker Indisch gerechtje met gekookte eieren in een licht pittige saus o.a. tomaat en boterboontjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 eieren

1 ui, fijn gesnipperd

2 kleine rode pepertjes of 1 grote, of 1 theel. sambal

1 cm verse gember, geschild en geraspt

3 teentjes knoflook, fijn geplet

½ theel. laos

3 lente-uitjes in schuine ringetjes gesneden, groen apart houden

4 grote tomaten, ontveld en schoongemaakt in blokjes gesneden

1 klein blikje tomatenpuree

3 dl kokosmelk

scheutje water (eventueel het blikje kokosmelk mee schoonspoelen)

350 gr boontjes

Eventueel wat citroensap / gembersiroop

Olie/boter om in te bakken

Bereiding

Kook in ca:10 minuten de eieren hard. Giet af en leg ze in een schaaltje. Kook de boontjes in een pan met water, in ca:8 minuten beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet of zeef.

Maak ondertussen de tomaten schoon door ze te emonderen. Dat wil zeggen dat je er zowel aan de boven als onderkant met een scherp mesje een kruis ( x ) inmaakt. Breng water aan de kook en leg ze er voor 10 à 15 seconden in. Haal ze er met behulp van een spaan of lepel uit en leg ze meteen in ijskoud water. Je ziet het velletjes nu loskomen en is nu makkelijk te verwijderen. Verwijder de pitjes en snij het tomatenvlees in mooie blokjes. Zet even apart.

Snij ook de andere groenten en kruiden en zet klaar.

Verhit een beetje olie/boter in een pan en fruit daarin de ui aan. Voeg de gember, Spaanse pepertjes en de knoflook toe. Gebruik je liever sambal voeg deze dan naar smaak toe. Daarna wat laos toevoegen en de tomatenpuree. Roer goed door en laat een paar minuutjes bakken. Voeg nu de tomatenblokjes, het wit van de lente-uitjes en de kokosmelk toe en eventueel een klein scheutje water.

Laat 10 minuten pruttelen en voeg dan de boterboontjes toe en warm deze even mee. Proef of alles goed op smaak is en voeg eventueel nog wat sambal, (pittiger) gembersiroop (wat zoeter), citroensap (wat zuurder), of nog wat meer kokosmelk toe om het wat zachter te maken. Als laatste pel je de eieren en voeg deze toe aan de pan. Eventueel halveren. Direct serveren.

Lekker met Bartjes gebakken rijst. Serveer er eventueel ook Bartjes Pittige kip bij voor de vleesliefhebbers.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s