Bartjes Boerenomeletje

Bartjes boerenomeletje Das altijd een lekker lunchgerechtje met of zonder brood, ligt er maar net aan hoeveel honger je hebt. Anders is zo’n dikke snee brood met goei boter erbij ook wel erg lekker.

Benodigdheden per omelet.

2 grootte eieren uit Kasteren (Theo Timmermans)

scheutje melk

Stuk komkommer in blokjes

1 grote tomaat in stukken of wat kersttomaatjes gehalveerd

Eventueel nog wat snijboontjes. Of wat er in de koelkast nog ligt.

1x recept bartjes Kruidenboter. https://bartjesreceptenblog.wordpress.com/2018/11/03/bartjes-kruidenboter-2/

Wat vloeibare boter

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

Eventueel nog wat verse gesnipperde tuinkruiden: peterselie, bieslook

Eventueel een goeie dikke snee brood met Bartjes kruidenboter. 

Bereidingswijze:

Kluts de eieren samen in een grote mok. Voeg een klein scheutje melk toe, samen met wat (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper. Klok met een vork goed los. Zet even apart.

Doe wat (vloeibare) boter in de pan en laat warm worden, voeg de stukjes komkommer en tomaten toe en eventueel nog wat andere groenten, zorg wel dat ze niet te grof zijn. Bak even goed aan en voeg dan een (dikke) schijf van de kruidenboter toe. en bak lekker even mee. Klop ondertussen het ei nog eenmaal los. Als de boter weggesmolten is voeg je het eimengsel in een keer toe. Laat het goed tussen de groenten lopen en zet het vuur wat lager. Laat het ei nu langzaam stollen. Bestrooi eventueel met wat verse tuinkruiden. Lekker met een salade.

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s