Bartjes Aardappel-gehaktschotel met spekkorst

Bartjes Spekschotel

Nou nou dat was me toch een lekker smul schoteltje.

Benodigdheden voor 4 personen:
2 uien / 400 gr. gemengd gehakt / 1 eetl. tomatenpuree / 750 gr. aardappels
(zout)-armbouillonpoeder /peper / 200 gr. ontbijtspek / 2 eetl. bloem / 6 plakjes (raclette)-kaas (100-150 gr) / marjolein ter ganering.

Bereidingswijze:

Pel de uien en snipper ze fijn. Kneed het gehakt met 1/3 van de uisnippers,
de tomatenpuree en wat zout en peper door elkaar. Leg de plakjes spek op de bodem van een ovenschaal van (ca 30 cm lang) leg ze zo in de schaal dat ze 3-4 cm over de rand van de schaal hangen. Schil de aardappels, spoel ze goed schoon en rasp ze grof. Druk de aardappelrasp goed uit. Kneed deze met de rest van de uisnippers en de bloem en breng dit mengsel op smaak met weinig (zout) armbouillonpoeder (spek is al zout) en peper. Verdeel de helft van het aardappelmengsel in de ovenschaal. Leg 4 plakjes kaas op de aardappelmassa in de ovenschaal. Verdeel de gehaktmassa over de plakjes kaas en druk deze een beetje aan. Verdeel de rest van de aardappelmassa over de gehaktmassa. Vouw de plakjes spek over de aardappelmassa (zie foto)  Snijd de overige plakjes in
reepjes en strooi deze over de ovenschotel. (of eventueel geraspte kaas
is ook lekker) Bak de ovenschotel in 40-50 minuten goudbruin in een voor-verwarmde oven van 200 graden C. Ganeer eventueel met Marjolein
en serveer er een groene salade bij.

Heerlijk met een koel glas (alcoholvrij) BIER….

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s