Bartjes Picalilly kippenstoofpotje

Bartjes picalilie kip stoofpotje Lekker stoofpotje met kip en veel groentes, door de pickles een verrassend smaak geheel.

Benodigdheden voor 4 personen:
600 g kipdijenvlees
1 bos jonge worteltjes / 1 ui / 2 tenen knoflook
300 gr. bloemkool
4 dl kippenbouillon
1 glazen pot pickles
2 el olijfolie
1/2 bos (peterselie) en of (chinese) Bieslook
kippenkruiden, peper uit de molen, (zout) armbouillonpoeder, 1 eetl. maizena aangelengd met wat koud water

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilet in niet te kleine blokjes en kruid met de kipkruiden, snijd de worteltjes in rondjes en snij de bloemkool in kleine roosjes, versnipper de peterselie en of snij de bieslook in fijne ringetjes. Snipper de ui fijn en plet de knoflook. Verhit 2 el olijfolie in een stoofpot en bak de blokjes kip goudbruin. Haal even uit de pan. Bak de ui even aan in de pan en voeg de geplette knoflook toe. Voeg de bloemkoolroosjes en de wortelstukjes toe in de pan en laat 10 min sudderen. Voeg de kippenbouillon bij en de kipstukjes laat nogmaals 10 min sudderen Voeg de pickles en de gesnipperde peterselie/bieslook toe, schep voorzichtig om en bind met de maizena. Kruid naar smaak met peper en zout. Serveer het kippenpotje met krieltjes of gekookte aardappelen.

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s