Bartjes Hollandse Rookworst schotel (versie 2)

IMG_8444 

Benodigdheden voor 4 personen:

500 gr. aardappelen, blokjes

1 bakje hamblokjes

500 gr.winterwortels, blokjes

1 rode paprika (blokjes)

2 zakjes kerriesaus (of zelf maken, zie sausjes)

2 hele rookworsten in blokjes

(Zout)armbouillonpoeder / peper / nootmuskaat

tijm en rozemarijn

3 uien in blokjes

kerriepoeder

2 teentjes knoflook geplet.

1 kleine courgette in blokjes 

Bereidingswijze:

Schil en was de aardappelen; Snijd de aardappelen in blokjes en maak ook de wortels schoon, snijd ook deze in blokjes; kook die in ca. 15 minuten gaar in ruim water met (zout) armbouillonpoeder, voeg na 5 minuten de aardappelblokjes toe en laat deze nog 10 minuten meekoken. Giet af in een zeef en laat zeer goed uitlekken.

Maak ondertussen de paprika schoon en snij in blokjes, doe het zelfde met de courgette. Snijd ook de rookworst in blokjes, (dit gaat het best als je eerst lange repen snijd en daarna dwars de blokjes.) Doe wat olie/boter in de pan en bak de paprika even goed aan, voeg de gourgetteblokjes toe en bak 5 minuten mee, doe de laatste 2 minuten de hamblokjes er even bij samen met de rookworst, breng op smaak me wat kerriepoeder en wat van de verse tijm en rozemarijn. Haal alles uit de pan.

Smoor nu de uien mooi glazig in wat boter/olie met de gesnipperde knoflook, en maak op smaak met peper, kerrie- en zout armbouillonpoeder.

Maak de saus volgens de aanwijzinging op de verpakking, breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat. (of maak de saus volgens recept)

Schep de blokjes aardappel, wortel, rookworst, courgette, paprika en ham in een ingevette ovenschaal en roer alles goed door elkaar. Schep hierover het uien-knoflook mengsel en verdeel dit mooi vlak over de schotel. Schenk de kerriesaus erover (tot zover kun je de schotel ook voorbereiden). Verwarm de oven voor op 200°C en laat de rookworstschotel in het midden van de oven in ca. 35 à 45* minuten goudbruin en gaar worden. Lekker met een frisse salade.

Tip van Bartje:

*Mocht je de schotel van tevoren klaar maken doe dan 45 minuten.

Voeg eventueel wat geraspte kaas toe aan de kerriesaus en bestrooi eventueel de ovenschotel ook met geraspte kaas.

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s