Bartjes gemarineerde schouder-karbonade

IMG_6389

Lekker gerechtje met schouderkarbonade, vlees wordt lekker mals en kruidig door de marinade, kan eventueel ook met een procureurlapje, of varkensfilet.

Benodigdheden voor 4 personen:

1 klein blikje tomatenpuree

1 dl. Water

2 eetl. ketjap

1 eetl oestersaus

1 theel. uienpoeder

1 teentje knoflook geplet

1 eetl verse tuinkruiden: kervel, bieslook of peterselie

Zoutarm bouillonpoeder (of zout)

Vergemalen peper

Scheutje worcestersaus

4 karbonades

Bereidingswijze:

Meng de tomatenpuree in de pan met het water

Voeg de rest van de ingrediënten toe. Breng de marinade aan de kook en maak op smaak. Zet het vuur uit, en doe de marinade over in een koude schaal. Laat alles afkoelen en leg er dan de karbonades in, duw ze goed onder met de marinade, laat deze enkele uren of langer marineren. Haal de karbonade uit de marinade en bak ze op niet te hoog vuur mooi van kleur. Voeg de marinade toe en laat de karbonades rustig sudderen tot ze gaar zijn, de gaartijd is een beetje afhankelijk van de dikte van de karbonades.

Lekker met aardappeltjes uit de oven, gebakken uien, peultjes of andere groenten en eventueel een salade.

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s