Nr:46 Jacobushof – Dal van de Beerze – Kampina – Jacobushof

De Nieuwe uitkijktoren op Banisveld, echt de mooie van het beklimmen waard.

Mooie rondwandeling vanaf Boerderijterras Jacobushof van ca;14km. Met o.a het Banisveld met uitkijktoren, de Beerze, Balsvoort, de Kampina met het Tienhovenmonument en de Zandbergse vennen, en tal van leuke wandelpaadjes.

Voor meer Info:https://www.jacobushof.com/

Ga aan de voorzijde bij Boerderijterras Jacobushof R-af over de asfaltweg. Loop bij Wknp:65 R-door (62) Op eerste kruising met zandwegen voorbij de sloot en meterkast LS-026125 L-af (g.p.62) Bij Wknp:62 Loop je door het stegelke R-door (61) pad tussen de Koevertscheloop en afrastering. Door stegelke gaan en pad R-door volgen met de koevertscheloop Links van je. Einde pad op de (Koevoortseweg) L-af Let OP: Op schuine kruising met zandwegen R-door en hier dus de g.p. negeren. Ga meteen de volgende weg R-af Banisveld. Op splitsing met smalle paadjes en bord Banisveld Kampina R-door en volg hier weer de g.p. (hier komen we straks door terug) Ga R-door over het wildrooster en op splitsing met breed graspad R-door g.p. Einde asfaltweg L-af Bij bordje Kampina Uitkijktoren Banisveld. Voor meer info:https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/kampina/nieuws/nieuwe-uitkijktoren-op-banisveld

Geniet even boven van het mooie uitzicht en dit is ook een prima picknickplekje. Loop hetzelfde paadje weer terug naar de asfaltweg en ga nu L-af en vervolg de weg die overgaat in een zand/gruisweg alsmaar R-door met de g.p. mee. Op grote kruising bij Wknp:57 R-af (24) voorbij wildrooster en brugje bij Wknp:24 R-door (70) Loop R-door de Beerze over en loop verder R-door. Bij Wknp:70 R-af (31) naar beneden en langs bankje en poel. (ook een leuk pauze plekje) Volg dit pad via de g.p. langs monument Balvoort (fundament oude boerderij zie infobord) In bocht pad van Rechts negeren en R-door wandelen g.p. Ga door het grote hek en weer R-door g.p. Op spliting met fietspad en wknp:31 R-af (56)

Maar Let OP: Loop in de bocht R-door en volg de geel/rode markering. (Uit het bos komende ligt nu voor je het heide gebied van de Kampina). Op kruising R-door geel/rood en volgende kruising Let OP: geel/rood negeren en R-door gaan. kleine zijpaadjes nog negeren Op Y-splitsing Links of Rechts aanhouden iets verderop komen deze weer bij elkaar en meteen bij de volgende Y-splintsing (bij (oude) Berkenboom) R-af en het smalle heidepaadje gaan volgen. Voor de Heuvel R-af gaan en alle zijpaadjes negeren en het pad langs de Zandbergse vennen volgen. Uitkomende op een breder pad R-door langs het Tienhovenmonument en langs bankjes met overzichtsbord. (ook hier is het een leuk pauze plekje) Voor meer info:https://www.brabantserfgoed.nl/page/3389/een-graf-op-de-hei

Op splitsing R-door en volgende splitsing R-af het smalle paadje volgen langs ven. Op onduidelijke Y-splitsing voorbij het ven R-aanhouden. (over oude boomstam) Iets verderop op brederpad L-af en op splitsing R-door wandelen en het brede pad blijven volgen. Op splitsing R-door (Rechts is verboden toegang) en op kruising ook R-door en door het hekje gaan. Op ruime kruising R-door en op splitsing R-af, breed pad tussen de eikenbomen, nu volgen weer de g.p. Negeer splitsing van Links, Nieuwe Erven en loop R-door. Volgende splitsing bij WKnp:11 Loop R-door (10)

Einde weg Kerkpad R-af (60) (dit is een nieuw wandelpunt en staat niet op mijn wandelkaart) Op splitsing voor parkeerplaats R-af g.p. Loop voorbij de infoborden en ga op het einde bij splitsing R-af zandpad met fietspad g.p.60. Voorbij het wildrooster meteen L-af gaan g.p.60. Einde pad door het klaphekje gaan en bij WKnp:60 R-af (22) Pad van Rechts met grote ijzeren poort negeren, en R-door blijven wandelen. In bocht met overzichtsbord R-aanhouden. g.p.22. Bij Wknp:22 L-af de brug over de Beerze overgaan en pad door het bos volgen. Einde paadje L-af de brug overgaan en bij Wknp:80 R-af (57) smal paadje langs de Beerze volgen. Voor meer info:https://nl.wikipedia.org/wiki/Beerze_(beek)

Let OP: einde paadje niet R-af de g.p. volgen (want daar liepen we vandemorgen al) Maar loop hier gewoon R-door steek de asfaltweg dus over en blijf het smalle paadje R-door volgen. Volg dit paadje nu via de Paarse Pijlen (p.p.) Einde pad over stuwke gaan en R-af. p.p. over het brede graspad. Circa 10 bomen verder L-af p.p. (Koevoortse weg) oversteken en het graspad R-door volgen over het wildrooster. Bij volgend wildrooster ook R-door. p.p. Bij Vistrap in de Koevertscheloop R-door p.p. maar Let OP: Tegenover de volgende duiker in de Koevertscheloop. (ca:100meter voor de weg) L-af over het groene brugje gaan met markering wit/blauw. Dit bospad alsmaar blijven door bos en langs bosrand. Einde pad L-af over de asfaltweg terug wandelen naar Boerderijterras Jacobushof voor een welverdiende …???

Voor het wandelkaartje klik op onderstaande link:

http://afstandmeten.nl/index.php?id=2768250

Voor de facebookfoto’s klik op onderstaande link:

Fraaie rondwandeling van ca:15 km door div. natuurgebieden.

Posted by Albert Bressers on Thursday, October 1, 2020

Verklaring van de tekens:

R-af = Rechtsaf

L-af = Linksaf

R-aanhouden = Rechts aanhouden

L-aanhouden = Links aanhouden

R-door = Rechtdoor

FR = Fietsknooppunt Route

LPNR = Lantaarpaalnummer

Hnr: = Huisnummer

MTBr = Moutainbike-Route

Wknp = Wandelknooppunt

(26) = aanduiding volgend Wandelknooppunt

g.p = de Gele Pijlen van het wandelnetwerk. (soms met nummer)

p.p = Paarse Pijltjes volgen.

Stegelke = Draaipoortje

(Koevoortseweg) wegnaam tussen haakjes wil zeggen dat ie niet op dat punt zichtbaar is.

Wandelgroetjes Albert bressers

Reactie of verbeteringen route sturen naar      

albertje56@gmail.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s