Bartjes Kervelsaus

Serveer deze heerlijke kervelsaus in een mooie sauskom.

 Ingrediënten voor 4 personen: 

1 rood uitje (fijn gesnipperd)

30 gram bloem

30 gram boter 

1 kippenbouillonblokje

250 ml water

1 flesje kookroom  (250 ml)

1 bosje kervel Verwijder de hele dikke stelen en zorg dat je ca: 25 gram fijngesneden kervel overhoud.

Bereiden:

Smelt de boter in een sauspan en voeg de rode-ui snippers toe. Fruit deze in de boter mooi glazig. Voeg dan in een keer de bloem toe, roer goed door en laat even mee garen op een laag vuurtje. Voeg wat water toe en roer goed door, giet er telkens wat bij zodat het allemaal mooi opgenomen wordt door de bloem. Na het water doe je de room erbij. Voeg nu ook het bouillonblokje toe en laat de saus nu op een middelhoge stand een paar minuten zachtjes koken tot de juiste saus dikte. Roer de kervel op het laatste moment door de saus.

Tip van Bartje:

Voeg eventueel een scheutje cognoc toe en/of een theelepel zachte mosterd. Maar dit is echt niet noodzakelijk maar meer voor de variatie.

Bron:Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s