Marion’s Hollandse kost schotel op geheel Eigen-Wijze.

Benodigdheden voor 2 personen:

1x recept Bartjes Kerriesaus zie rubriek sauzen, (alleen Marion heeft wat meer kerrie toegevoegd omdat ze dat lekkerder vind. Dus kerrie toevoegen naar eigen smaak).

Wat gemengde sla, stukjes komkommer, trostomaatjes en een dressing naar keuze.

1 kleine bloemkool Heel.

2 verse kipschnitzel

Olie/boter

4 middelgrote aardappels

(zout) armbouillonpoeder

Bereidingswijze:

Maak eerst de kerriesaus en hou deze warm.

Schil de aardappelen en snij ze doormidden, zet ze op in een pan met ruim water en een beetje (zout) armbouillonpoeder. Kook ze gaar in ca: 20 minuten. Maak de bloemkool schoon, verwijder de stronk en de buitenste bladeren. Laat de bloemkool heel. Doe de bloemkool in een ruime pan en vul deze met water zodat de bloemkool helemaal onderstaat, doe ook hier wat (zout) armbouillonpoeder bij en kook de bloemkool voor ca: 20 minuten. Bak de kipschnitzels mooi krokant, aan elke kant ca: 5 minuten bakken. (ligt een beetje aan de dikte van de schnitzels) Haal de bloemkool uit het water met een schuimspaan en laat even uitlekken. Giet de aardappels af en verdeel over de borden. Schep er wat salade bij en leg op elk bord een kipschnitzel. Leg de bloemkool in een mooie schaal en giet er wat van de kerriesaus over. Geef de rest van de saus er apart bij. Verdeel de bloemkool in tweeën en verdeel over de borden met nog wat extra saus. Bestrooi eventueel met wat verse peterselie of (Chinese Bieslook)

Bartjesreceptenwordpress.com(marion)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s