Bartjes overheerlijke Cantharellensaus

Een super lekker sausje met deze lekkere cantharellen. Restaurant kwaliteit.

Een heerlijke feestelijke saus met cantharellen. Lekker bij biefstukje, wild, of als pastasaus voor bij allerlei soorten pasta, een kippenboutje, schnitzel enz… Eigenlijk overal lekker bij.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 bakje à 200 gram cantharellen

10 gr. gedroogde paddenstoelen

1 pot wildfond

Verse (Chinese) bieslook of peterselie

1 rode ui

Tijm

2 teentjes knoflook

scheut madeira

Fijne Franse mosterd

Saus of allesbinder eventueel te vervangen door 1 eetl. maïzena aangelengd met 3 eetl. koud water.

versgemalen peper en (zout) armbouillonpoeder

(olijf)olie/boter

Bereidingswijze

Breng de wildfond even aan de kook in een pannetje. Doe de gedroogde paddenstoelen in een schaaltje en giet er de warme wildfond overheen. Laat minimaal 20 marineren. Giet daarna af maar vang wel het vocht op, snij de gedroogde paddenstoelen in kleine stukjes. Maak de rode ui schoon en snipper deze in mooie gelijke blokjes. Plet de teentjes knoflook helemaal fijn. Maak de cantharellen goed en zorgvuldig schoon met een stukje keukenpapier of een speciaal paddenstoelen-borsteltje. Neem hier even de tijd voor. Zorg dat alle zand en ander vuil verwijderd wordt.

( Tip van Bartje: let goed op in de winkel, draai de bak met cantharellen om en neen de bak die er aan de onderkant het mooiste uitziet).

Verwarm een hapjes of koekenpan en giet er een scheut (olijf)olie/boter in. Bak de rode ui-blokjes mooi glazig. Voeg dan de schoongemaakte cantharellen erbij samen met de geweekte fijngesneden paddenstoelen en wat verse of gedroogde tijmblaadjes, zet het vuur wat hoger en bak het een à twee minuten, terwijl je er af en toe door roert. Voeg de geplette knoflook toe en bak even mee.  Giet dan de opgevangen wildfond bij de cantharellen, een lepeltje mosterd en een flinke scheut madeira. Roer het even goed door en laat alles nog even zachtjes pruttelen.

Doe er nog wat versgemalen peper en een snufje (zout) armbouillonpoeder bij om de saus op smaak te brengen. Bind de saus met sauspoeder of allesbinder, (ben je hier geen liefhebber van neem dan 1 eetl. maïzena opgelost in 3 eetl. koud water). Hiermee maak je de saus op gewenste dikte. Roer even goed door om klontjes te vermijden. Ondertussen snijd je wat bieslook of peterselie fijn en voeg je dat als laatste toe.

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s