Bartjes hazenrugfilet met cantharellensaus, herfstpuree en worteltjes.

Voorlopertje voor de kerst

 Veel lekkers op een bordje. Zacht gegaarde hazenrug in een feestelijke cantharellensaus met een overheerlijke herfstpuree en zacht gegaarde worteltjes.

Benodigdheden voor 2 personen:

2 mooie hazenruggen (zonder bot)

1x recept Bartjes Herfstpuree

1x recept Bartjes Cantharellensaus

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

2 winterwortels in dunne schijfjes gesneden

(Chinese) bieslook/peterselie, fijn gesneden

Klontje (room)boter

Olie/boter.

Bereidingswijze:

Cantharellensaus

Maak eerst een portie cantharellensaus of haal uit de vriezer.

Wortelplakjes

Doe een klontje (room)boter met een scheutje water in een (hapjes) pan en laat de boter smelten, voeg de wortelplakjes toe en laat ze ca:20 minuten op laag vuur smoren met de deksel op de pan. Af en toe een keertje doorroeren. Breng op smaak met (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper.

Herfstpuree:

Zet de aardappels op en maak vervolgens het recept van de Herfstpuree

Hazenrug:

Was de hazenrugfilets en dep ze goed droog. Kruid ze met (zout) armbouillonpoeder en wat versgemalen peper

Doe wat olie met boter in een koekenpan en laat deze goed warm worden. Voeg de hazenrugfilets toe en bak ze onder regelmatig keren in 3 à 4 minuten mooi van kleur en roze van binnen (ligt een beetje aan de dikte van de filets) Leg ze op een bordje dek af met aluminiumfolie en laat voor 3 minuten rusten.

Serveren:

Schep de herfstpuree op een mooi bord, samen met de wortelplakjes. Leg de hazenrugfilet op het bord en schep er wat van de cantharellensaus overheen. Serveer de rest van de saus apart in een saus kom. Bestrooi met de fijngesneden tuinkruiden.

Tip van Bartje:

Voor meerdere personen gewoon alles verdubbelen.

Bron:Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s