Bartjes Mexicaans varkensstoofpotje met chorizo en peper

Bartjes Mexicaans pannetje

Heerlijk pannetje vol lekkers

Ingrediënten voor 4 personen:

• 100 g chorizoworst (in reepjes)
• 2 uien (in ringen)
• 2 teentjes knoflook (in plakjes)
• 400 g hamlappen (in blokjes van 2 cm)
• 2 eetlepels gedroogde oregano
• Mexicaanse kruidenmix
• 1 eetlepel boter
• 1 blik tomatenblokjes (400 g)
• 4 aardappels (in blokjes)
• 1 Spaans pepertje, schoongemaakt en zeer fijn gesnipperd

Bereidingswijze:
Aardappelblokjes 10 minuten voorkoken in kokend water met wat (zout) armbouillonpoeder. Ondertussen de chorizo in een braadpan zachtjes uitbakken. Ui en knoflook door chorizo scheppen en al omscheppend 3 min. bakken. Intussen vlees bestrooien met oregano en de Mexicaanse kruidenmix. Chorizomengsel op bord scheppen. In zelfde pan boter verhitten en vlees al omscheppend bruinbakken. Tomatenblokjes, 100 ml water en chorizomengsel erdoor roeren. Aan de kook brengen en vlees afgedekt ca. 30 min. zachtjes stoven. Aardappelblokjes en Spaans pepertje door vlees scheppen en gerecht in nog 10 à 20 min. zachtjes gaarstoven. Op smaak brengen met wat (zout) armbouillonpoeder en eventueel nog wat peper.. Serveren met een salade, en tortilla’s, das eigenlijk het lekkerst eventueel rijst kan ook.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s