Bartjes runderwangen in een heerlijke saus.

IMG_2476

Benodigdheden voor 4 personen:

1 kilo runderwangen                      6 geplette jeneverbessen

1 theel.basilicumblaadjes               2 kleine laurierblaadjes

2 takjes rozemarijnnaaldjes           6 takjes peterselie of selderie

6 takjes tijm afgerits.                        3½ dl.goede rode wijn

peper uit de molen-                         ½ liter bouillon

50 gr. boter                                          70 gr.boter

50 gr.0lie                                              50 gr.bloem

1 bakje (125gr.) spekblokjes             1 teentje knoflook geplet

1 glas(190gr.uitgelekt)zilveruitjes  3 middelgrote fijngesnipperde uien soja of worcestersaus                                    1 grote wortel in kleine blokjes.

Maidera, gembersiroop                   Peper / zout

½ theel. Sambal                                 ½ theel. Bruine suiker

Bereidingswijze:

Was de runderwangen en dep ze goed droog. Verwijder eventuele vliesjes. Maak de kruiden zeer fijn met het mes. Maak dan een mengseltje van de basilicum-rozemarijn- en tijm met naar smaak wat peper en zout. Wrijf daarmee de stukken runderwang in. Verwarm de helft van de olie en bak daarin langzaam en onder af en toe omscheppen de snippers spek uit. Neem uit de pan als ze mooi bruin en krokant zijn met zo min mogelijk vet. Voeg de rest van de olie toe en bak de runderwangen mooi bruin, voeg af en toe een klontje van de boter toe als het te donker dreigt te worden. Haal de runderwangen uit de pan en fruit de snippers ui mooi glazig, doe daarna de wortel, het fijn geplette teentje knoflook, de sambal, jeneverbessen, de laurierblaadjes en de peterselie in de pan. Maak de wijn warm samen met de bouillon en schenk de wijn dan langs de wand langzaam in de pan. Laat alles aan de kook komen. Plaats de pan nu in de oven op 160 graden C. en laat ca: 3 uur sudderen. Maak in een kommetje een gelijkmatig mengsel van de boter en de bloem. Haal na 3 uur de pan uit de oven en verdeel het boter-bloem bolletje in 4 stukjes. Doe die in de pan en sluit die. Zet 5 minuten terug in de oven en haal hem er dan weer uit. Haal het vlees uit de pan samen met de peterseliestengels, laurierblaadjes en jeneverbessen. Klop de saus nu met de garde glad. Maak op smaak met de genoemde smaakmakers. Doe de uitgelekte zilveruitjes + spekjes in de pan. Laat alles nog wat sudderen tot de runderwangen goed gaar zijn.

Lekker met Bartjes rode kool en Bartjes aardappeltjes uit de oven

(bron:bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s