Bartjes Lente-ui Ketjapsaus

Heerlijk sausje waar je lekkerbekkie, kibbeling, kipfiletje of biestukje erg blij van wordt.

Benodigdheden voor 4 personen:

Scheut olie/boter

1 bosje lente-uitjes in schuine ringetjes gesneden, groen apart

2 teentjes knoflook fijn geplet

1 ruime theel. vers geraspte gember

1 theel. sambal bajak

1 kleine theel bruine suiker

2 eetl. Chinese rijstwijn of sherry

2 eetl. ketjap manis

3 eetl. oestersaus

1 eetl soya saus

Bereidingswijze:

Verhit een flinke scheut olie/boter in de pan. Doe de knoflook, gember, sambal en een klein beetje olie in een vijzel en stamp alles tot moes.

Doe in de pan en bak dit goed aan, zodra de geuren vrijkomen doe je het wit van de lente-uitjes erbij, bak deze even mee. Voeg dan de rest toe en breng op smaak met wat bruine suiker. Voeg op het laatst het groen van de lente-uitjes toe en doe alles in een sauskom.

Heerlijk bij vis, biefstukreepjes enz…

Bartjes receptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s