Bartjes roerbakmix met paksoi

Heerlijk receptje voor bij de vis of biefstuk, kip of varkenshaasje enz…

Benodigdheden voor 2 personen:

Scheutje (wok) olie/boter

1 struik paksoi fijn gesneden. Blad apart houden.

½ bosje lente-ui in schuine ringetjes

1 rode peper (voor de liefhebbers met pitjes erin) fijn gesneden

1 rode paprika in dunne reepjes gesneden

1 bakje champignons in kwarten verdeeld

Scheutje ketjap, oestersaus, en sojasaus (van alles ongeveer 1 eetl)

1 theel. sambal badjak

Stukje vers geraspte gember of 1 theel. gember poeder (Djahé)

2 fijn geplette knoflook

Verse koriander

Bereidingswijze:

Snij eerst alle groenten zoals aangegeven staat en zet klaar.

Verhit de olie/boter in de wok.

Vijzel ondertussen in een vijzel, de sambal, het pepertje, de knoflook en de gember met toevoeging van een klein beetje olie tot een smeuïg geheel. (boemboe) (liefhebbers kunnen er ook al wat korianderblaadjes bij doen) Doe de boemboe in de pan en wok even goed door zodat de smaken vrij komen. Voeg de champignons toe en bak deze even stevig aan, voeg dan de paprika-reepjes toe en laat even garen. Voeg daarna het wit van de paksoi en lente-ui toe en de ketjap, oester- en sojasaus. Roer alles goed door en bestrooi tot slot met het groen van de lente-ui en fijngesneden koriander.

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s