Bartjes Kip-groentenschotel met kaassaus

De prei moest uit het groententuintje want die stond op het punt van doorschieten en dan is het middenstuk niet meer eetbaar. De rest van de plant nog wel dus maar snel alles gerooid, schoongemaakt en een gedeelte verwerkt in dit heerlijke ovenschoteltje, nog wat gevarieerd met wat andere groenten erbij, en wat ongezonder gemaakt door de heerlijke blauwader kaassaus, Het resultaat mag er wezen.

Super lekker ovenschoteltje al zeg ik het zelf, erg zacht en romig van smaak. Smaakt heerlijk op een (afbak) stokbrood of met pasta is ook heel lekker.

Benodigdheden voor 4 personen:

2 bakjes kip dijenvlees
650 gr prei, in fijne halve ringentjes gesneden
1 beker cream fraiche groot 200ml
200 gr blauw aderkaas
(Zout) arme kipkruiden.
1 rode paprika in blokjes
1 ui in blokjes
2 teentjes knoflook, geplet
1 bakje champignons in kwarten gesneden
Rozemarijn, tijm, en een scheutje worcestersaus
(Zout) armbouillonpoeder, versgemalen peper,

1 theel sambal oelek
Boter/olie

Bereidingswijze:

Bak de ui mooi glazig in wat boter/olie, voeg op het laatst de knoflook toe en laat even mee fruiten, haal uit de pan en doe in een ruime schaal.
Voeg eventueel weer wat boter toe, en bak de paprikablokjes even aan en ongeveer half gaar, haal uit de pan en doe bij de ui. Bak nu de champignons stevig aan, (voeg eventueel weer wat boter toe) en breng op smaak met rozemarijn, tijm en een scheutje worcestersaus, (Zout) armbouillonpoeder en wat peper. Haal alles uit de pan en doe bij de paprika/ui. Voeg weer wat boter/olie toe en bak de preireepjes even aan en mooi glazig. Maak op smaak met de sambal. Laat even 15 minuten sudderen zodat de prei goed gaar is. Voeg nu alle groenten weer toe, roer alles goed door en maak eventueel nog meer op smaak.

Terwijl de prei staat te garen kruid je ondertussen de kippendijstukken (snij grote stukken eventueel wat kleiner) met de kipkruiden of het (zout) arm bouillonpoeder met peper. Bak ze mooi van kleur. Zet ondertussen ook een sauspan op het vuur en smelt daarin de crème fraîche samen met de blauw aderkaas. Roer regelmatig door. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel de groenten en kip door elkaar in de ovenschaal. Schenk er de kaassaus over en zet voor circa 20 minuten in de voorverwarde oven op 180 graden C.

Serveer met (afgebakken) stokbrood, of harde broodjes. Of neem een lekkere pasta. Serveer er eventueel ook nog wat salade bij.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s