Bartjes bloemkoolnasi

Uit onze tijd van de kookhydraatarmen periode, is dit lekkere receptje toch wel overeind gebleven.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 normale bloemkool

1 nasi groenten pakket

1 rode paprika in blokjes

1 bakje champignons, in schijfjes gesneden

2 teentjes knoflook geplet

1 groot bakje hamblokjes

2 eieren

½ theel. Djintan

½ theel. djahé

½ theel.ketoembar

1 theel. kurkuma

1 eetl. sambal naar keuze

Kipmarinade

400 gram kipfiletblokjes of kipdijenvlees in blokjes

2 teentjes knoflook / 3 dl ketjapmarinade / olijfolie

Kruiding voor de bloemkoolkorrels

1 theel. Djintan / 1 theel. djahé

1 theel.ketoembar / 2 theel. kurkuma

1 spaans pepertje (zonder zaadjes) fijn gesneden

2 teentjes knoflook, geplet.

Bereiding

Giet de ketjap marinade in een schaaltje en voeg de geplette knoflook en de kipblokjes toe. Met eventueel wat olie. Laat marineren.

Haal de onderste groene bladeren van de bloemkool af en gebruik de keukenmachine om de bloemkool fijn te malen. Doe dit in gedeeltes, maak elke keer de mengkom leeg in een schaal en vul opnieuw, gebruik de puls- knop voor het beste resultaat. Maal ze niet al te fijn zodat ze nog herkenbaar zijn.

Wok 2 eieren mooi rul en kruid met wat peper en zout.Haal uit de wok en zet even apart.

Haal de kip uit de marinade en maak deze goed droog. Verhit wat olie in de wok en bak de kip snel mooi bruin, haal ook uit de wok en zet apart.

Doe de gesneden champignons nu in de wok en bak op hoog vuur even stevig aan, voeg de blokjes paprika toe en de specerijen met de sambal. Voeg daarna de nasigroenten toe (hou de taugé nog even apart) Wok even stevig door en voeg nu de hamblokjes, de eistukjes en de kipblokjes toe en zet dan op een laag pitje.

Neem een andere pan en doe er wat olie in, bak het pepertje samen met de knoflook even aan en voeg dan de specerijen voor de bloemkoolnasi toe. Laat even fruiten en voeg dan geleidelijk de bloemkoolkorrels toe. Roer goed door en zet het vuur af.

Draai het vuur onder de wok weer hoog en voeg de bloemkoolkorrels toe bij de groente. Voeg nu ook de taugé toe en wok alles nog even door tot het goed warm is, voeg eventueel nog wat van het marinade vocht toe. Of wat ketjapmanis en of sambal

Smakelijk

Klik op de foto’s voor een vergroting en de bijhorende tekst.

 

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s