Bartjes gebakken zalm in garnalensaus

IMG_2809 Heerlijk met Bartjes spinazie puree

Ingrediënten voor 4 personen

4 mooie stukjes zalm à 125 gr. / (zout) arm bouillonpoeder / versgemalen peper

Voor de Vissaus:

100-gramhollandse,gepelde,garnalen
peper/zout
25-gram,boter / 25-gram,bloem
1-deciliter,droge,wittewijn
2-decilitervisbouillon-(vantablet)-of,groentenbouillon
3-eetlepels,slagroom,of,koffieroom
1-eetlepel,tomatenketchup
1 eetlepel gesnipperde dille of (chinese) bieslook of eventueel kervel                                                                                                                                                               1 theel. Curryketchup                                                                                                                           1 lepel gembersiroop                                                                                                                           1 theel. H.P. saus. 

Bereidingswijze van het recept:                                                      

Voor de vissaus

Doe de boter in een steelpan en laat dit zachtjes smelten, let op het mag niet bruin kleuren. Roer nu de bloem erdoor en maak zo een roux. Laat deze roux al roerende een minuut of 2 zachtjes garen. Schenk, onder voordurend roeren, beetje voor beetje de wijn en de bouillon erbij en blijf nu roeren tot de saus glad gebonden is. Laat de saus nu zachtjes ca:5 minuten koken, roer af en toe door zodat de saus niet aankoekt.

Voor de zalmstukjes:

Kruid de zalmstukjes en bak deze in een andere pan in 6 minuten mooi van kleur en gaar.

Verder met de saus:

Roer ondertussen voor de saus, de slagroom, de tomatenketchup, curryketchup, gembersiroop en de H.P saus, door de vissaus. Breng weer aan de kook en voeg dan de garnalen toe in de saus en laat deze in 1 minuut door en door warm worden. Breng de saus op smaak met zout en peper en strooi de dille of andere kruiden erover. Serveer samen met de zalm: Zie tips

Tips van Bartje:

Lekker met een stukje zalm maar ook natuurlijk met grote garnalen. B.V. een garnalenspiesje van de bbq, of andere stukken vis. Ook lekker zelfs als surf en turf gerechtje met biefstuk. Ook heerlijk met Bartjes spinaziepuree.

 

(Bron:Bartjesrecepten.wordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s