Bartjes Spinaziepuree

Bartjes spinaziepuree Heerlijk pureetje, smaakt verrassend lekker en heerlijk bij een stukkie vis  

Benodigdheden voor 2 personen: 

400 gr aardappels geschild

1 zak à 300 gr verse spinazie

Beetje (vloeibare) boter

1 gepeld teentje knoflook

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

nootmuskaat

1 ei

Klontje boter

Scheutje melk

Bereidingswijze: 

Doe de aardappelen in een ruime pan en voeg wat (zout) armbouillonpoeder toe en het teentje knoflook. Kook ze in 20 minuten goed gaar. Wok ondertussen in een wok of hapjespan met een beetje boter de spinazie totdat deze geslonken is. Schep op een snijplank en ga er even met het mes door, zodat de spinazie wat fijner wordt. Als de aardappels gaar zijn dan deze voorzichtig afgieten zodat het teentje knoflook bij de aardappels blijft. Voeg de spinazie toe en stamp alles goed door, voeg dan het ei toe en een klontje boter en indien nodig nog wat melk tot je een mooie gladde puree krijgt. Breng op smaak met de genoemde specerijen.

 

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s