Bartjes Herfstsalade met warme paddenstoelen met spek enz..

Bartjes herfstsalade met warme paddenstoelen met spek en ui. Heerlijke salade die ook volstaat als maaltijd salade met een stukje vlees of vis. Maar in dit geval als bijgerecht.  

Benodigdheden voor 4 personen: 

1 zak gemengde sla of ijsbergsla

1 à 2 peren

Handje vol gepelde walnoten, ongezouten en even gebakken in een droge pan

Handje vol blauwe druiven zonder pit en losgemaakt van de tros.

Boter/olie

8 mooie plakken Ontbijtspek

80 gr blauwader en bierkaas in blokjes-

(ik gebruikte Bleu de auvergne+St.Bernardus bierkaas)

1 bakje bospaddenstoelen goed schoongemaakt en gehalveerd

1 rode ui in blokjes

1 teentje knoflook geplet

Verse bieslook of peterselie versnipperd. 

Voor de dressing 

1 eetl. Zaanse Mayonaise

2 eetl. Griekse yoghurt volle

Wat citroensap

Scheutje gembersiroop

Snufje Kaneel

Vers gemalen Peper

(zout) armbouillonpoeder

Eventueel wat water om te verdunnen. 

Bereidingswijze: 

Verhit de boter/olie in een pan en bak de plakken spek mooi bruin van kleur en krokant. Laat uitlekken op een bordje belegd met wat keukenpapier en dep ze goed droog, snijd of breek ze in stukjes.

Bak in het restant van het bakvet de paddenstoelen krachtig aan, breng op smaak met, rozemarijn, tijm, (zout) armbouillonpoeder, versgemalen peper en wat worcestersaus, voeg de rode ui-blokjes toe en bak even mee, voeg als laatste de geplette knoflook toe. Voeg nu de stukjes spek weer toe bij de paddenstoelen.

Snijd de kaas in blokjes. Was de druiven. Schil en was de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in stukjes.

Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje proef goed en maak op wens naar smaak.

Verdeel de sla over een mooie serveerschaal. Druppel wat van de dressing er alvast over. Verdeel de kaas, druiven en peer er overheen. En weer wat van de dressing. Verdeel dan de nog wat warme paddenstoelen met ui en spek erover. Snij de noten wat fijner en strooi ze over de salade.

Druppel de rest van de dressing over de salade en bestrooi met bieslook/peterselie snippers.

Direct serveren.

 

Bron:Bartjesreceptenwordpress.com

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. mariska smulders schreef:

    mmmm kan de druifjes eventueel vervangen voor frambozen of blauwe bessen

    Like

    1. Natuurlijk Mariska, das geen probleem, gewoon toevoegen wat je zelf lekker vind, en weg laten wat je eventueel niet lekker vind

      Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s