Bartjes Herfst-salade met rode bietjes dressing

Mede door de verrassende dressing een super lekkere salade, mooi van kleur en heerlijk van smaak

Benodigdheden voor 2 personen:

Voor de Herfst-salade:

1 gekookt rood bietje in blokjes gesneden

Halve komkommer in blokjes of reepjes

Handvol trostomaatjes gehalveerd

Gemengde slamix: (Ik had pluksla, rucula, bietenblaadjes en krulandijvie allemaal nog uit eigen tuin)

(Zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

Handje vol gepelde walnoten gehalveerd en in stukken.

Bereidingswijze Herfst-salade:

Knip de sla eventueel wat kleiner. Leg de gemende sla op een mooi bord of diepe kom. Leg er de kommerblokjes tussen en doe dat ook met de blokjes rode biet. Daarna de gehalveerde tomaatjes. Giet dan de dressing erover en besluit met de stukjes walnoot. Meteen serveren. (Of maak de salade wat van te voren en voeg de dressing en walnoten pas op het laatst toe).

Voor de rode bietjes dressing:

1 gekookt rood bietje in hele kleine blokjes gesneden

1 eetl. (Zaanse) mayonaise Of (Griekse) Yoghurt

1 theel. (grove) mosterd

1 klein scheutje gembersiroop, (gebruik je Griekse Yoghurt kun je naar smaak wat meer toevoegen) of vervang de gembersiroop door 1 (grote) theelepel honing.

Scheutje worcestersaus

Scheutje citroensap

Scheutje water

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

Bereidingswijze rode bietjes dressing:

Voor de dressing, doe eerst een lepel mayonaise in een kommetje, voeg de mosterd toe samen met de honing/gembersiroop en roer goed door. Voeg wat (Zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper naar smaak toe. Dan een scheutje worcestersaus, en wat citroensap. Roer alles nog eens goed door en voeg als laatste de rode bietenblokjes toe, (zorg wel dat deze zeer fijn gesneden zijn, in piepkleine blokjes). Roer goed door, de dressing gaat nu een hele mooie kleur krijgen en de blokjes moeten heel blijven. De dressing is nu nog erg dik, vind je dit lekker prima, wil je het wat dunner, voeg dan een klein beetje water toe.

Schenk wat van de dressing over de sla en geef de rest er apart bij.

Bartjes receptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s