Bartjes Tartiflette met reblouchon

Heerlijk aardappelschotel, daar blijf je gewoon van eten.

Benodigdheden voor 4 personen:

800gr aardappels (geschild)

Olie/boter

(Chinese) bieslook, fijn gesnipperd.

Wat (verse) tijm

nootmuskaat

Scheutje worcestersaus

3 uien grof gesnipperd, 250 gr. (gerookte)* spekblokjes, ½ reblouchon-kaasje**, beker crème fraiche (200ml), versgemalen peper en (zout) armbouillonpoeder.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden C.

Aardappelen schillen en in bijna gaar koken (ca:15 minuten) Neem er een aardappel uit en snij er een schijfje af, het moet nog wat beet hebben maar niet hard zijn. Gaar anders nog even door. Zijn ze naar wens snij ze dan in mooie niet te dikken plakjes.

Ondertussen bak je  de spekjes in wat olie met een klontje boter mooi van kleur. Voeg dan de uien toe en bak deze mooi glazig en ook mooi van kleur. Voeg op het laatst de creme fraiche toe en roer deze goed door. breng op smaak met wat tijm, scheutje worcestersaus, (Zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper.

Leg een laagje aardappels in een ruime ingevette ovenschaal en leg daarop een laagje van het spek-ui mengsel, bouw zo de schotel laag voor laag op en eindig met een laag aardappelplakjes, strooi tussen de lagen door nog wat extra tijm over de aardappels en eventueel wat nootmuskaat.

Snij de Reblouchon- kaas in mooie plakjes en leg deze op de laatste laag aardappelplakjes zorg dat alles zoveel mogelijk bedekt is. Plaats de schotel in de oven voor ongeveer 30 minuten zodat alles goed warm is en de kaas goed gesmolten is.

(Mocht je de ovenschotel al van te voren klaarmaken doe dan 45 minuten maar hou wel in de gaten dat het niet te donker wordt, dek de schotel dan af met aluminiumfolie.

Haal de schotel uit de oven en bestrooi eventueel nog met wat fijngesnipperde (chinese) bieslookt.

Tip van Bartje:

Lekker met Bartjes Varkenshaasje in hamsaus en een van Bartjes salade b.v. Bartjes herfstsalade of Bartjes witlofsalade.

*Het gerookt spek kan je eventueel vervangen door speklapjes, snij deze dan zelf in niet te kleine reepjes.

**

Het reblouchon-kaasje kan je eventueel vervangen door brie,

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s