Bartjes Toast met garnalencocktail en salade.

IMG_0673Heerlijke bordje eten, getoast brood uit de oven met Bartjes kruidenboter afgedekt met sla en daarbovenop de heerlijke Bartjes garnalencocktail verder aangevuld met een lekkere salade.

Benodigdheden per persoon:

1 bakje (150 gr) Hollandse garnalen

Voor de dressing:

2 eetl. Griekse yogurt

2 theel. Franse mosterd

2 theel. honing

Scheutje gembersiroop

1 theel. currie

1 theel. tomatenketchup

1 eetl. cognac

1 Spaans pepertje (zeer fijn gesnipperd en zonder de zaadjes en zaadlijsten)

Voor de salade:

1 kwart krop ijsbergsla (in reepjes gesneden)

¼ komkommer (in kleine blokjes en wat schijfjes)

Wat kersttomaatjes (gehalveerd)

1 lente-ui (in fijne ringetjes)

1 sjalotje (in dunne ringetjes gesneden)

1 hard gekookt ei (in partjes)

(Chinese) bieslook of kervel (fijn gesnipperd)

Overschot van de garnalendressing

2 dikke snede brood naar keuze of neem 1 hard broodje 

1x recept Bartjes kruidenboter: https://bartjesreceptenblog.wordpress.com/2018/11/03/bartjes-kruidenboter-2/

Bereidingswijze: 

Doe alle ingredienten voor de dressing in een kom en roer goed door elkaar.

(Hou wat van de Spaanse peper en van de garnalen apart voor straks)

Doe de garnalen in een andere schaal en voeg zoveel van de dressing toe tot er een mooie homogene massa ontstaat, bewaar de rest van de dressing. Laat de garnalen even lekker marineren.

Schik de sla op het bord (hou een beetje apart voor op het brood) en verdeel de rest van de ingredienten er mooi overheen. Leg de eieren op de rand samen met de komkommerplakjes.

Toast ondertussen de boterhammen. Ik had 2 dikke snede brood zelf van een heel rond brood gesneden en heb deze getoast in de oven onder de grill. Eerst een kant mooi bruin, toen even uit de oven gehaald en ingesmeerd met Bartjes kruidenboter (zie bijgerechten) daarna weer terug onder de grill totdat de boter gesmolten is.

Schik deze ook op het bord en bedek met de rest van de sla. Schep de garnalen op de sla en strooi de achtergebleven garnalen over de salade. Schenk ook de overgebleven dressing over de salade en werk af met de fijngesnipperde bieslook en het restant van het Spaans pepertje.

Heerlijk met een glaasje (alcoholvrije) witte wijn. 

Tip van Bartje:

Je kunt de gemarineerde garnalen natuurlijk ook in een mooi glas doen met wat slablaadjes en daar de garnalen bovenop voor de bekende garnalencocktail. Of in kleine glaasjes als amusehapje.

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s