Marion’s Kippenbouten uit de oven met frietjes en groenten.

Marions kippenbouten

Heerlijk malse kippenboutjes uit de oven, o zo lekker en super makkelijk,  

Benodigdheden voor 2 personen:

2 mooie kippenbouten

Vloeibare boter/olie

Honing

Kipkruiden

Voorgebakken frietjes

Groenten naar keuze.

Bieslook fijn gesnipperd 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225 graden. Was de kippenbouten en dep ze goed droog, smeer ze goed in met de kipkruiden en leg ze in een passende ovenschaal, doe er dan wat honing over en wrijf dit voorzichtig uit over de kippenbouten, doe er ook nog wat vloeibare boter op en plaats de schaal in het midden van de oven voor ca: 1 uurtje

Let Op: Na 20 minuten de temperatuur terug zetten naar 160 graden.

Bak frietjes en breng deze eventueel op smaak met (zout) armbouillonpoeder of met paprikapoeder. Laat ondertussen ook de worteltjes rustig smoren in een wok met wat boter. Voeg de peultjes wat later toe, want die hoeven niet zo lang. Voeg smaakmakers toe zoals peper/(zout) armbouillonpoeder, en gedroogde Italiaanse kruiden. Schik alles op een mooi bord, bestrooi met de bieslook en serveer met wat curryketchup of  Bartjes rode wijn saus. (zie rubriek sauzen)

(bron:Marion)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s