Bartjes Kopblad spruitjes stampot (deel 2) met Gorgonzola,

De Gorgonzolaversie met Bartjes Hazepeper en uiteraard toch nog een stukje rookworst (het zal Bartje niet wezen)

In vergelijking met de standaard versie heb ik deze keer gorgonzola kaas toegevoegd, de spekblokjes vervangen door hamblokjes en ook nog 1 rode paprika toegevoegd. De melk is vervangen door crème fraîche en ook nog wat gehakte walnoten toegevoegd, ook deze versie is super lekker.

Benodigdheden voor 4 personen:

800gr aardappelen
500g Kopblaadjes van de spruitjes plant.
1 dikke plak ham van ca:150 gr in blokjes gesneden.
1 à 2 rookworsten ligt aan de honger ???
1 rode paprika in blokjes

2 uien in blokjes

2 teentjes knoflook geplet
150 gr gorgonzolakaas in stukken gesneden

50 gr gehakte walnoot
1 klein bekertje creme fraiche

1 geklutst ei
(zout) armbouillonpoeder
Versgemalen peper

nootmuskaat

Bereidingswijze :

Maak de kopblaadjes zorgvuldig schoon en was ze goed. Sla droog en snij de harde middennerf eruit. Rol de bladeren op en snij in reepjes. Daarna nog maals dwars doorsnijden tot kleine reepjes. Schil de aardappelen, was ze en doe ze met wat water en een beetje (zout) armbouillonpoeder in een pan. Leg de kopblaadjes van de spruitjesplant erop en breng dit alles aan de kook. Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat alles in ongeveer 30 minuten zachtjes gaar koken. Wel de rookworst ook 20 minuten mee.

Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes net als de uien. Bak in een pan de uien mooi glazig en voeg dan de paprikablokjes toe, bak even mee en voeg de hamblokjes samen met de geplette knoflook  toe. (Breng eventueel alvast op smaak). Laat even warm worden en voeg dan de stukken gorgonzolakaas toe en laat nu rustig sudderen tot de kaas gesmolten is. Voeg ook het bekertje crème fraîche toe. Roer af en toe door en hou het op een klein pitje warm.

Giet de aardappelen met de kopblaadjes af en stamp ze fijn (hou de worst even apart). Roer er het geklutst ei en de boter door. Schep het uien, paprika, kaas enz, mengsel erdoor.  Roer alles goed door. Breng zo nodig de stamppot op smaak met versgemalen peper, nootmuskaat en (zout) armbouillonpoeder. Bestrooi als laatste met de gehakte walnoot.

Serveer met de rookworst. Of zoals op foto 2 met Bartjes hazenpeper en toch nog een stukje rookworst yammie yammie.

Bron:Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s