Bartjes Eiersaus

Een heerlijk ouderwets sausje, wat mij betreft weer herontdekt.

Een ouderwets sausje uit grootmoeders tijd, maar o zo lekker.

Benodigdheden voor 4 personen:

2 eieren

200 ml (groot bekertje) crème fraîche

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

worcestersaus

1 koffielepel mosterd

(Chinese) bieslook

Bereidingswijze:

Kook de eieren in 10 minuten hard, laad ze schrikken onder koud water en pel ze, leg even apart. Zet een steelpan op een laag vuurtje en verwarm rustig de crème fraîche, voeg wat (zout) armbouillonpoeder toe en de mosterd, laat zachtjes alles in elkaar smelten. Prak ondertussen de eieren fijn en voeg ze toe aan de saus. Maak op smaak met wat versgemalen peper en eventueel een scheutje worcestersaus.

Bestrooi op het laatst met wat vers gesnipperde (Chinese) bieslook / peterselie of dille.

Lekker met gebakken vis, o.a. lekkerbekjes en kibbelingen.

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s