Bartjes schorseneren-kervelsoep met beenham

bartjes schorseneren kervel ham soep

Schorseneren of tewel de armeluis-asperge. Ik had ze dit jaar zelf in de groentetuin, het schoonmaken is even een karweitje maar dan heb je ook wat, ze zijn echt super lekker, ditmaal verwerkt in een overheerlijke romige Schorseneren soep. Ook ideaal voor de kerstdagen.

Benodigdheden voor 4 personen:

½ kilo schorseneren / 1 zakje (100 gr) gekookte beenham / 1 flesje (250 ml) kookroom of 1 beker slagroom / 1 eetlepel olijfolie / 3 eetlepels Sherry / 4 à 5 takjes lavas / 50 gr. boter / 50 gr. bloem / 3 groentenbouillonblokjes / 15 gr kervel fijn gesnipperd / ½ theel. fijngesnipperde lavas / (Zout) armbouillonpoeder, peper,

Bereidingswijze:

Schil de schorseneren, en leg ze meteen in een bakje met melk en wat citroensap. Snijd de schorseneren in kleine stukken van ca. 3 cm. Trek de bouillon van de groentenbouillonblokjes en de lavatakjes in 1 liter water met een klein beetje zout in 35 minuten gaar. Zeef de bouillon, en hou even apart. Maak een roux door de boter te laten smelten in de soeppan en voeg dan de bloem in een keer toe, roer even goed door en laat enkele minuten garen. Voeg dan onder voortdurend roeren de bouillon scheutje voor scheutje toe. Blijf goed roeren tot de roux helemaal is opgelost, voeg dan de rest van de bouillon toe en voeg de schorseneren toe, laat 25 minuten zachtjes garen. Voeg de kookroom toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Voeg naar smaak (zout) armbouillonpoeder, peper, sherry toe. Voeg de ham toe en de kervel met de lavas. Serveer de soep in mooie soepkommen en serveer er stokbrood bij met Bartjes Kruidenboter.

Tip van Bartje

Je kunt natuurlijk ook kant en klare schorseneren kopen neem dan ca:250 gram

(Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s