Bartjes Knolselderij-Boerenkool Stamppot

Bartjes boerenkoolknolselderstamppot heerlijke net even iets anders stamppotje boerenkool.
Benodigdheden voor 2 personen:

300 gram (verse) boerenkool, 1 knolselderij, peper en (zout) armbouillonpoeder, 1 eetl mosterd. 1 theel laos, 1 theel Djintte, 2 theel sambal, 1 rode ui gesnipperd, ½ bosje bieslook fijn gesneden.

Bereidingswijze:

Schil de knolselderij mooi schoon, verwijder zorgvuldig alle donkere plakjes en kiertjes, snij de knolselderij in kleine blokjes Leg de blokjes in een pan met voldoende water en voeg wat (zout) armbouillonpoeder toe, leg dan de boerenkool bovenop de knolselderij en breng alles aan de kook, Laat samen koken totdat de knolselderij gaar is. 25 à 30 minuten. Wanneer de knolselderij en boerenkool gaar zijn giet je het kookvocht af. (wel opvangen) Stamp nu alles goed door elkaar, gebruik eventueel een klein beetje van het kookvocht om de stamppot smeuïg te maken, (kan eventueel ook met room of melk) Breng op smaak met de mosterd en de andere kruiden. Serveer met rookworst, braadworst, Bartjes gehaktballen, Marion’s kippenbillen, stoofvlees enz.

(Bron:https://bartjesreceptenblog.wordpress.com/)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s