Bartjes Snijbonen groentenmengsel met Bartjes eiersaus

De Snijbonenschotel in de maak.

Benodigdheden voor 2 personen:

1x recept Bartjes eiersaus

150 gr chorizoworst in kleine blokjes gesneden

200 gr snijbonen

1 grootte ui in blokjes gesneden

2 teentjes knoflook geplet

1 cm gemberwortel gescheld en fijngeraspt

2 grote tomaten schoongemaakt ontveld en in blokjes gesneden

1 Spaans pepertje in fijne ringetjes gesneden

1 bakje (kastanje) Champignons in kwarten gesneden

Tijm, rozenmarijn

Scheutje worcestersaus

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

Bereidingswijze:

Maak de snijbonen schoon en snij ze in niet te dikke schuine stukjes. Maak ook de andere groenten schoon en snij ze zoals vermeld staat. Doe wat olie/boter in de pan en bak de chorizoworst langzaam uit. Doe de champignons erbij en bak even krachtig mee. Zo nodig wat boter/olie toevoegen en de champignons mooi van kleur bakken. Voeg dan de ui toe en bak deze ook mooi glazig en mooi van kleur, voeg dan de snijboontjes toe en doe er de geplette knoflook bij. Bak even goed door en gaar. Voeg dan de geraspte gember, de tomaatblokjes, en het Spaans pepertje (met of zonder zaadjes) toe. Breng op smaak met de tijm, rozemarijn, (zout) armbouillon-poeder, versgemalen peper en een scheutje worcestersaus. Doe in een mooie opdien schaal en doe er wat van Bartjes Eiersaus overheen. Doe de rest van de saus apart in een sausschaal. Lekker bij gebakken vis, zonder de saus is het gewoon een heerlijk bijgerechtje met vele toepassingen.

Bron:Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s