Bartjes Italiaanse gehaktballetjes met Cognac roomsaus

Bartjes Italiaanse gehaktballetjes in Cognac roomsaus met champignonsGezellig pannetje vol gehaktballetjes in een heerlijke romige saus, Heerlijk eten en lekker genieten

Benodigdheden voor 4 personen:

Boter/olie

1 pond gemengd gehakt ongekruid

1 ei

1 zakje Italiaanse kruidenmix van Silvo (eventueel zout arm)

1x recept Bartjes Cognac roomsaus met champignons, vers gemaakt of uit de vriezer. 

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten voor het gehakt goed door elkaar, en kneed daarna nog goed door met je (gewassen) handen. Of gebruik een keukenmachine met het k-stuk. Zet afgedekt voor een half uurtje in de koelkast. Heb je een portie cognac roomsaus uit de vriezer gehaald en al ondooit warm deze dan vast zachtjes op. Haal het gehakt uit de koelkast en draai er mooie balletjes van ten grootte als een golfbal. Ik had er 23. Smelt wat boter en olie in een ruime pan en bak de balletjes mooi van kleur. Haal uit de pan en maak nu de cognac-roomsaus met champignons (of laat een uit de vriezer gehaalde portie warm worden). Als de saus klaar of warm is, doe dan de gehaktballetjes er weer bij en laat lekker garen in de saus.

Lekker met Bartjes courgetti, of aardappelpuree en Bartjes groentepanneke.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s