Bartjes Zalmforel uit de oven.

Heb je even de tijd met wat minder weer dan snuffel maar eens door de receptenpagina, dit is een verzamelrecept wat gebruik maakt van meerdere bijgerechten receptjes. Dus kijk even in de map bijgerechtjes en ga lekker aan het kokerellen want het is beslist de moeite waard.

Benodigdheden voor 1 à 2 personen:

Uit de rubriek bijgerechten:

1 x recept Bartjes sambal-uien

1 x recept Bartjes kruidenboter

½ x recept Monsieur Barts – Champignons forestiers à la Bourguignon

1 x recept Bartjes Oosterse gembersaus

1 mooie (grote) zalmforel

Verder nog:

Wat gemengde sla

Lente-ui, in ringetjes

Trostomaatjes, gehalveerd

Stuk komkommer in schijfjes en/of blokjes

Handvol walnoten, gehakt

(Chinese) bieslook, fijn gesnipperd

1 mooie dikke snee brood naar keuze

Bereidingswijze:

Ik maak van mijn bijgerechten meestal een mooie voorraad en die zit dan verdeeld over bakjes in de diepvries.

Maak de bijgerechten klaar volgens het recept, de overschot is prima in te vriezen en weer te gebruiken. Spoel de zalmforel goed schoon en dep deze goed droog. Maak 3 in-snede’s aan weerszijde van de vis en vul deze op met de kruidenboter, smeer ook wat in de buikholte van de vis. Maal er nog wat verse peper oven en begiet met wat vloeibare boter. Leg even apart op een bord. Schep de uien door de champignons en leg een mooie laag in een ingevette ovenschaal of braadslee. Leg daar de forel boven op en schuif in de midden van de voorverwarmde oven 180 graden C. voor 15 à 18 minuten. Na de gaartijd de grill aanzetten en de zalmforel mooi van kleur grillen. Maak ondertussen de salade hussel alles goed door elkaar en serveer met wat Oosterse dressig. Besmeer het brood ook met kruidenboter en plakjes komkommer leg er ook wat sla op en schep daar het uien champignonmensel op, schik de forel langs het bord en vul het bord verder aan met de salade. Bestrooi met de gehakte walnootjes en de dressing.

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s