Marion’s Stamppot boerenkool met spekjes

ff13

De Stamppotjes worden bij ons meestal gemaakt door Marion, hier is haar versie van de heerlijke boerenkoolstamppot met boerenkool lekker vers uit eigen groententuin

Ingrediënten voor 4 tot 5 personen:

1 kg aardappels (afkokers)

(zout) armbouillonpoeder en peper

600 gram gesneden boerenkool

2 bakjes magere spekblokjes

20 gram boter

1½ dl melk

nootmuskaat

Bereidingswijze:

Schil de aardappels spoel ze goed af en snij ze in stukken. Doe de aardappels met wat (zout) armbouillonpoeder in de pan, leg er de fijngesneden boerenkool bovenop en breng aan de kook. Laat dit in ongeveer 20 à 25 minuten gaar worden. Prik in de aardappels om te voelen of ze zacht zijn. Bak intussen in een droge koekenpan de spekblokjes uit. Giet het kookvocht af. Stamp de aardappels en de boerenkool door elkaar met een stamper. Roer de boter erdoor en maak de stamppot wat smeuïger met de (warme) melk. Schep er de spekblokjes door en breng de stamppot op smaak met (zout) armbouillonpoeder, peper en wat nootmuskaat.

Lekker met Bartjes dikke rib (zie rubriek hoofdgerechten vlees), verse worst of rookworst, hachee, enz…

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)(receptMarion)

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s