Bartje aardappeltjes uit de oven

Bartjes aardappeltjes uit de ovenHeerlijk bijgerechtje, krokante gebakken oven aardappeltjes.

Benodigdheden voor 2 personen: 

8 niet te grote aardappeltjes gehalveerd

Olie

4 teentjes knoflook in de schil

Gedroogde kruiden: 

Tijm

Rozemarijn

Oregano/marjolein

Paprikapoeder

(voor de liefhebbers wat grof zeezout)

Bereidingswijze: 

Verwarm de oven voor op 210 graden C.

Neem een bakblik of ruime ovenschaal en vet deze in met olie. Schil de aardappels, spoel ze schoon en snij ze eenmaal doormidden over de langste zijde. Doe ze in het bakblik en bestrooi met wat tijm, rozemarijn, oregano/marjolein, en het paprikapoeder, bestrooi ruim met olie en hussel goed door elkaar. Sla eenmaal met de zijkant van een groot mes of met de onderkant van een pan zodat de knoflook wat plet. Leg tussen de aardappelpartjes. Zet in het midden van de oven voor 40 minuten, haal uit de oven en draai de partjes met behulp van een vork om en zet terug in de oven voor nog 40 minuten of tot ze de gewenste kleur hebben. Bak ondertussen je gewenste vleessoort of vis en groentes.

Tip van Bartje:

Heb je wat meer honger doe er dan gerust wat aardappelpartjes bij want ze zijn erg lekker. Knoflook kan je eventueel ook weg laten maar dan mis je wel die erg lekkere geur.

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s