Bartjes Frambozenmousse in een glaasje

Bartjes frambozenmousse
Zoveel frambozen uit de tuin gehaald, en nu in de diepvries, dus toch maar eens verwerkt in een heerlijk toetje.

Ingrediënten voor 6 glaasjes: 

500 gr (diepvries) frambozen + enkele mooie.

2 potjes slagroom à 250 ml

60 g suiker + 1 eetl.

3 blaadjes gelatine

Garnering: extra verse frambozen, muntblaadjes, chocoladekrullen, dessertnootjes, slagroom enz..

Bereidingswijze:

Week 3 blaadjes gelantine in ruim koud water, voeg de blaadjes 1 voor 1 toe en laat 5 minuten in het water staan. Pureer ondertussen de (goed ontdooide) frambozen en druk ze door een fijn zeef, vang het frambozensap op. Voeg de suiker toe. Doe alles in een steelpannetje en maak warm zodat de suiker oplost, even goed roeren. Neem de gelatineblaadjes na 5 min, uit het water en knijp ze goed uit. Voeg toe aan het warme frambozen /suikermengsel en roer even goed door zodat ze goed oplossen. Haal de pan van het vuur en zet deze in een (was) bak met koud water zodat de inhoud wat sneller afkoelt, af en toe een keer door roeren. (zet desnoods even in de koelkast) Klop ondertussen de slagroom met 1 eetl. suiker lobbig. Voeg het frambozenmengsel toe als het voldoende is afgekoeld. (kamertemperatuur) Klop nog even door maar zorg wel dat het nog wat vloeibaar is. Giet in de glaasjes en laat opstijven in de koelkast. Versier eventueel met nog wat extra slagroom, enkele verse framboosjes, chocoladekrullen, dessertnootjes of wat (fijngesneden) muntblaadjes. Je kan dit ook maken met diepvries frambozen, laat deze dan wel even ontdooien, gebruik deze dan niet voor de versiering dat ziet er niet zo fraai uit.

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s